Nedelja 26.02.2012.
01:46
Srna

Crveni krst pod granatama evakuiše povređene iz Sirije

Sirijski pobunjenici: Prizori kao preslikani iz Libije

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) pregovarao je tokom dana sa sirijskim vlastima, ali do večernjih časova nije postignut napredak, prenio je BBC.

"Nažalost, danas nećemo moći da uđemo u Baba Amr. Nastavljamo razgovore i nadamo se da ćemo to moći sutra i da ćemo nastaviti operaciju spasavanja života", izjavio je portparol MKCK Hišam Hasan.

On je rekao da sirijski Crveni polumesec nastavlja evakuaciju u drugim delovima Sirije, uključujući dve oblasti u Homsu.

Sirijski aktivisti saopštili su da je širom zemlje danas poginulo oko 50 ljudi, od čega plovina u Homsu. Jedanaest osoba nastradalo je u okrugu Baba Amr, delu grada koji je danima izložen artiljerijskom napadu snaga lojalnih predsendiku Bašaru Asadu.

Međunarodna zajednica nastavila je da jača pritisak na predsednika Asada da okonča jedanaestomesečnu akciju protiv antirežimskih snaga.

Izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Kofi Anan pozvao je obe strane da sarađuju u potrazi za mirnim rešenjem krize. Sirijske vlasti ograničile su rad stranih medija, zbog čega nije moguće proveriti izveštaje o žrtvama.

2024 © - Vesti online