Subota 25.02.2012.
19:16 >> 22:28h
Vestionline, B92

Partizan dobio Cibonu posle produžetka

Na kraju regularnog toka utakmice rezultat je bio 68:68, pa je pobednik u "Draženovom domu" odlučen nakon produžetka.

Najefikasniji igrač meča bio je novi organizator igre Partizana Dominik Džejms koji je ubacio 28 poena. Milan Mačvan je zabeležio 23 poena, uz 12 skokova. U domaćem timu Entoan Barbur i Dimont Harper bili su najefikasniji sa 11 i 10 poena.

Pobedom na gostovanju u Zagrebu, Partizan je na pet kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, najverovatnije obezbedio učešće na fajnal foru koji se igra u Tel Avivu.

Partizan je odlično otvorio meč i na kraju prve četvrtine bilo je 18:13, ali su domaći u drugom delu druge četvrine napravili seriju od 10:0. Pogađali su Zubčić, Kus i Rudež, dok su „crno-beli“ potpuno stali u napadu. Ipak, Dominik Džejms je presekao poslednji napad domaćeg tima u prvom poluvremenu, a Mačvan svojim novim košem smanjio prednost protivnika na samo jedan poen – 32:31.

U nastavku viđena je loša igra oba tima. Mačvan je odveo Partizan na šest razlike, ali se Zagrebčani vraćaju sa dve vezane trojke. Katić je potom pod košem, po proceni sudija napravio nesportsku ličnu grešku nad Hamplom, pa je Cibona priredila nocu seriju od 11:0, čime je stigla do četiri poena prednosti – 49:45.

Seriju domaćin prekinuo Božić, a zatim je u sledećem napadu Kecman pogodio trojku i vratio prednost svom timu – 51:50. "Crno-beli“ su u poslednjem napadu u trećoj četvrtini pogodili za 54:52, a precizan je bio Mačvan.

Partizan je u poslednjoj četvrtini ponovo stigao do šest poena prednosti (58:52), ali je ponovo ispustio. Cibona je serijom od 11:3 preokrenula rezultat, ali je poenima Džejmsa sa penala, na dva minuta pre kraja Partizan izjednačio.

Harper pogađa svoju drugu trojku 80 sekundi pre kraja meča – 68:67. Na drugoj strani je šutirao Mačvan, lopta se zaustavila između obruča i table, pa je ostala u posedu igrača Partizana. Jovanović je zatražio tajm-aut, Džejms je dva puta promašio, ali je posle ofanzivnog skoka i "trećeg“ napada Partizana, Barbur faulirao Mačvana, koji pogađa jedno slobodno bacanje. Imala je Cibona poslednji napad, ali je El Amin iz teške pozicije promašio u poslednjoj sekundi regularnog toka meča.

Mačvan je postigao još četiri poena u prvom minutu produžetka, pa je Partizan poveo sa 72:68. Poenima El Amina sa linije za slobodna bacanja Cibona je izjednačila rezultat – 72:72. Ključne poene u produžetku postiže Dominik Džejms. Plejmejker Partizana je posle faula Barbura bio siguran sa penala, a zatim je pogodio i petu trojku na meču dva i po minuta pre kraja. Zagrepčani do kraja nisu uspeli da stignu do preokreta, pa je Partizan stigao do 15. pobede u ABA ligi.

Partizan u sledećem kolu regionalnog takmičenja gostuje vršačkom Hemofarmu.

Jovanović: Presudila dobra odbrana u produžetku

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović priznao je da se pribojavao utakmice sa Cibonom, ali je istakao da su crno-beli dobrom odbranom u produžetku došli do zaslužene pobede.

 

"Znali smo da meč neće biti rešen brzo i hteli smo da u njemu ostanemo što duže. Prvo poluvreme smo, uz lošu realizaciju za dva poena, održavali ravnotežu skokom u napadu. U drugom poluvremenu smo, pre svega dobrom odbranom i šutem za tri poena, ušli u produžetak, u kom smo imali dobru ideju, bili koncentrisani u odbrani i zasluženo pobedili", rekao je Jovanović i dodao:

 

"Cibona je nedavno dovela iskusnog stratega Jasmina Repešu. Poboljšanja u igri se vide od njegovog dolaska, bili su konkurentni i sa Makabijem, u Zagrebu su odigrali meč koji su izgubili u produžetku. Osim toga, oni su mnogo ranijem ispadanjem iz nacionalnog kupa imali određen broj dana da podignu formu, da se odmore, da treniraju i da se pripreme za nastavak Jadranske lige".

Subota, 25. februar:

Krka - Budućnost 62:69
Radnički - Olimpija 88:76

Sutra:

Cedevita - Helios

Tabela:

1. Makabi (-2) 18/1
2. Cedevita (-2) 15/4
3. Partizan 15/6
4. Budućnost (-1) 14/6
5. Široki 12/9
6. Cibona 11/10
7. Zagreb 11/10
8. Olimpija 11/10
9. Radnički (-1) 10/10
10. Crvena zvezda 9/12
11. Hemofarm (-1) 5/15
12. Helios (-1) 5/15
13. Krka 5/16
14. Zlatorog 2/19

2024 © - Vesti online