Subota 25.02.2012.
15:42 >> 18:41h
Beta

SRS: Sloboda za Šešelja

Na skupu u beogradskoj Areni na kome su se čule ruska i srpska himna i pesma "Spremte se spremte četnici", potpredsednik SRS Dragan Todorović je optužio vlast na čelu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem za "veleizdaju i nezavisnost Kosova".


Vrh SRS-a, Šešeljeva supruga Jadranka i sinovi

"Ovo je Srbija, a ne Boris Tadić. Ne onaj koji je potpisao veleizdaju i nezavisnost Kosova. Srbija je Vojislav Šešelj. Srbija čeka Šešelja", rekao je Todorović u obraćanju pristalicama radikala u punoj beogradskoj Areni.

Todorović je ponovo optužio zapadne zemlje da su posle 2000. godine u Srbiju "dovele marionetsku vlast".

"Haški tribunal treba da nestane jer je to bruka za ceo svet", istakao je Todorović i optužio taj sud da želi da ubije Šešelja, jer je ovaj, prema Todorovićevom mišljenju, "rasturio optužnicu" koja ga tereti za ratne zločine.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić je rekao da u Srbiji "postoji peta kolona evrofanatika spremna da ispuni svaki ultimatum Vašingtona i Brisela".

"SAD, Velika Britanija, NATO i Evropska unija nam nisu prijatelji. Oni nam otimaju Kosovo", rekao je Krasić okupljenima koji su tokom skupa skandirali ime lidera radikala "Vojo, Vojo" i "Kosovo je Srbija".

Podršku oslobađanju Šešelja dala je ruski akademik Jelena Guskova koja je optužila Haški tribunal da menja zakone po svojoj volji i da ne poštuje međunarodno pravo. Na skupu je, kako je objavljeno, bio i predstavnik Demokratske stranke Srbije, a na pomen imena potpredsednika Socijalističke partije Srbije, većina prisutnih je reagovala zvižducima. Mrkonjić je ustao i rukom pozdravio pristalice radikala.

Kako je objavljeno na mitingu podrške Vojislavu Šešelju su bili Srbi "iz svih srpskih zemalja", uključujući "Republiku Srpsku, Republike Srpske Krajine i Crne Gore".

2024 © - Vesti online