Subota 25.02.2012.
12:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Martinović: Šešeljeva porodica je i naša

Aleksandar Martinović

Šta vam je rekao Šešelj poslednji put kada ste se čuli?
- Da se oseća veoma loše, mnogo gore nego pre operacije. I dalje ima aritmiju i tahikardiju. Potrebno je da se hitno pusti na slobodu, jer mu je ovako život ugrožen.


Šta ćete uraditi?
- Danas u beogradskoj Areni imamo miting podrške Šešelju, a cilj je da skrenemo pažnju da je problem ozbiljan i da država mora nešto da uradi.
 

Da li ste se obratili nekom državnom organu?
- Više puta, zvanično i nezvanično. Na skupštinskom odboru za zdravstvo je i sam ministar Zoran Stanković priznao da je neophodno da se Šešelj leči u Beogradu.

Ostaje nam da se nadamo da će ministar o tome razgovarati na sledećoj sednici Vlade.

Uslovi u Hagu su loši i nije ljudski i protivno je svim principima i konvencijama da se ovako postupa sa čovekom koji je ozbiljno bolestan. Nisam siguran da će vlast o tome uopšte raspravljati.


U kakvim su odnosima funkcioneri stranke sa Šešeljevom porodicom?
- Porodica Vojislava Šešelja, otkad on nije u Srbiji, jeste i naša porodica. Oni gostuju na svim našim skupovima. Otkad im je glava porodice u Hagu, svi se trudimo da pomognemo, da im budemo pri ruci. Uopšte im nije lako.


Na dan slave SRS-a, Šešelj je telefonom poručio da je cilj vaše stranke da osvoji više od 120 poslaničkih mandata u Skupštini i politički uništi SNS?

- I da obori režim Borisa Tadića. Rekao je da podrška Nikoliću mora da se svede na pet odsto glasača.


Pomenuli ste veliki skup u Areni, ko to finansira?
- Nemamo strane finansijere, kao što je to slučaj sa većinom partija u Srbiji. Sve plaćamo iz prihoda koji su nam odobreni budžetom, iz budžeta lokalnih samouprava i članarina.


Govori se da su sada pred izbore sve kombinacije sa koalicijama moguće?
- Mi uopšte ne razmišljamo o koalicijama. Smatram da smo jedina opoziciona partija u Srbiji. Vidi se da naprednjaci i Demokratska stranka vode politiku koja odgovara Vašingtonu i Briselu.
 

Cipela nije greh

 

Hoće li poslanici SRS -a poštovati kodeks ponašanja?
- Učestvovao sam u pisanju kodeksa. Trudićemo se, a mi inače poštujemo akte i zakone koji se donesu.


Znači, nećete više cipelama gađati predsedavajuću?
- Ova vlast je licemerna. Veći je greh cipela nego situacija kada nas neko kinji i oduzima nam reč. Da ne pričamo o situaciji da celoj poslaničkoj grupi oduzme 20 mandata, iako to nije po Poslovniku.

2024 © - Vesti online