Subota 25.02.2012.
07:48
Vesti

Bošnjaci priznali pripreme za rat

Šef Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina Republike Srpske Staša Košarac kaže da taj federalni zakon još jednom potvrđuje da je Sarajevo planiralo ratne događaje u BiH i da je bošnjačka politička elita preuzela na sebe odgovornost prema onima koji su kroz različite grupacije radili na naoružavanju i obuci.


"To je počelo pre 1992. godine i očigledno je da su ih zakonom morali nagraditi za to što su se pripremali za rat", rekao je Košarac.


Predsednik Predsedništva Boračke organizacije RS Dražen Perendija kaže da je opštepoznato da su muslimanske paravojne snage početkom 90-ih ratovale prvo na strani oružanih snaga u Vukovaru i Osijeku u Hrvatskoj, a kasnije su izvršile zločine u martu 1992. godine.

RATOVALI I ZA HRVATE: Dražen Perendija

Niko od bošnjačkih političara niti predstavnika boračkih udruženja nije želeo da komentariše zakon. Predstavnici SDA su se pravdali kako nisu upoznati sa detaljima, a slično su odgovorili i u udruženju boraca.

Zakon donet pod pritiskom

 

Federalni ministar za boračka pitanja Zukan Helez kaže da su te odredbe unesene pod pritiskom boračkih udruženja i da su taj zakon "doneli oni pre njega".

2024 © - Vesti online