Subota 25.02.2012.
04:49
Vesti

U SAD kradu benzin sa pumpi

Kako prenosi TV mreža ABC, u poslednja dva meseca dogodilo se više krađa u kojima su lopovi pokušali da naspu gorivo sa pumpi u velike kanistere koje su vozili u specijalno pripremljenim kombijima.

Iza kradljivaca ostala - naftna mrlja

U Americi je prosečna cena benzina oko 3,59 dolara za galon, koji ima 3,78 litara, što je za 40 centi više nego pre godinu dana, a istovremeno i najviša cena goriva u američkoj istoriji.


Dalja poskupljenja koja se već najavljuju, očigledno su neke navela da se bave krađom benzina, sa čim se policija u SAD nikada ranije nije suočavala zbog niske cene goriva.

Otimaju po celoj zemlji

 

Poslednji pokušaj, kako navodi ABC, dogodio se pre dva dana na benzinskoj pumpi u blizini grada Tampa na Floridi, kada su lopovi dovezli kombi do pumpe i iz cisterni počeli da prebacuju gorivo u spremljene kanistere. Policija je osujetila tu krađu, ali je ona samo jedna u nizu od više desetina koje su se dogodile širom Amerike.

 

Ukradeno gorivo se kasnije prodaje kamiondžijama po ceni od 2,5 dolara za galon, a s rastom cene goriva, američka policija strahuje da će ovakvih krađa biti sve više.

2024 © - Vesti online