Petak 24.02.2012.
16:34
Srna

Dodik je političar za respekt

Zbog politike koju vodi trpi pritiske, ali ne popušta i to mora da se poštuje: Milorad Dodik
 

"Kada bi zatrebalo, bio bih u prvim redovima da podržim Dodika. Znam da zbog politike koju vodi trpi pritiske, ali ne popušta. To se mora respektovati", rekao je Kličković "Fokusu".


On navodi da podržava Dodikovu politiku koja želi da dokaže da je Republika Srpska činjenica oko koje nema nikakvih dvoumljenja.


Kličković ističe da se saradnja dve najjače stranke iz Republike Srpske, SNSD-a i SDS-a na nivou BiH pokazala kao dobar put, ali da bi se mogla osnažiti.


"Zato bi trebalo da bude snažnija, jer se u Sarajevu uvek moramo pojavljivati zajedno. Ipak, mislim da tu saradnju treba da prenesemo i na republički nivo", smatra Kličković.


Odgoravajući na pitanje šta očekuje od Apelacionog veća koje odlučuje o žalbi Tužilaštva BiH na prvostepenu presudu kojom je oslobođen odgovornosti za ratne zločine, Kličković kaže da Tužilaštvo BiH ništa nije moglo da dokaže i da očekuje da će stav Apelacionog veća biti korektan.


"Imam poverenje u Sud BiH, dok je sasvim druga priča Tužilaštvo BiH, koje je politička ekspozitura političkih stranaka i lobija iz inostranstva. Mislim da bi odluka trebalo da bude poznata za oko 15 dana, iako znam da su stvari već jasne", rekao je Kličković i dodao da se prvostepena odluka neće menjati.

2024 © - Vesti online