Petak 24.02.2012.
13:20 >> 15:00h
Vestionline

Stevanović: Crna magija je uništila fudbalere Gane

"Nakon sastanka Izvršnog komiteta FS Gane u sredu, donesena je odluka da Goran Stevanović ostane selektor nacionalnog tima. Iako postoji razočaranje zbog ispadanja u polufinalu Afričkog kupa nacija, gde je naš tim imao najviše ambicije, odlučili smo da nastavimo ovim putem. Očekuju nas kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, gde definitivno želimo da budemo", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Gane.

Posle eliminacije Gane u polufinalu Afričkog kupa nacija od Zambije (0:1) javnost u toj državi počela je da smenjuje Stevanovića i spekuliše sa njegovim naslednicima. Ipak, Fudbalski savez je odlučio da stane iza Srbina i nastavi saradnju sa njim do 2014.

Stevanović krivi "crnu magiju" za neuspeh

Stevanović je u svom izveštaju, koji je podneo čelnicima Fudbalskog saveza Gane, naveo da mnogi igrači magijom pokušavaju da poboljšaju svoju igru i da je mnogo naučio o afričkom fudbalu na prethodnom takmičenju.

“Posle poraza od Zambije bilo je mnogo međusobnih optužbi između igrača tokom mog sastanka sa njima. To mi je bila dobra lekcija o ponašanju fudbalera Gane na terenu, ali i van njega. Svi bismo morali da utičemo na promenu njihovog ponašanja i na prestanak korišćenja crne magije koja ih je uništila. Mora da se uvede disciplina i međusobno poštovanje“, naveo je Stevanović.
 

2024 © - Vesti online