Petak 24.02.2012.
00:40
Beta

Bez dogovora u Briselu, nastavak ujutru

Prema tom zvaničniku, delegacije i pregovarački timovi Beograda i Prištine će pregovore nastaviti ujutru u 08:30 časova.

Izvori iz Brisela rekli su ranije agenciji Beta da se razgovor kreće oko pitanja odrednica za regionalno predstavljanje Prištine.

Borislav Stefanović i Edita Tahiri

Najnovija runda pregovora Beograda i Prištine počela je u sredu, a nastavljeni u četvrtak. Od ishoda razgovora umnogome zavisi da li će Srbiji u martu biti dodeljen status kandidata za članstvo u EU.

Šef tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je da će se Beograd "boriti do kraja" da dođe do rešenja za pitanje regionalnog predstavljanja Kosova, uprkos, kako je naglasio, krutom i tvrdom stavu prištinske delegacije.

Po rečima Stefanovića, delegacija Beograda je spremna da prilikom predstavljanja Kosova, uz pozivanje na Rezoluciju 1244 SB UN, bude naveden i još jedan važan međunarodni dokument, a to je savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde.

Stefanović je rekao da je "sad na Prištini i na predstavnicima međunarodne zajednice da ne dozvole da bilo ko drži evropske integracije celog Zapadnog Balkana kao taoce".

2024 © - Vesti online