Četvrtak 23.02.2012.
20:52
Beta

Euleks podrazumeva slobodu kretanja

Krasnići: Euleks ne pregovara o slobodi kretanja
 

Komentarišući napise u medijima da su predstavnici Euleksa i načelnik okruga u Kosovskoj Mitrovici Radenko Nedeljković postigli dogovor o slobodi kretanja, Krasanići je rekao da takvog sporazuma nema i da Euleks o slobodi kretanja neće ni sa kim pregovarati.

"Euleks insistira na slobodnom, neuslovljenom pristupu bez ikakvih kašnjenja kako bi misija nastavila svoj redovan i veoma značajan posao u vladavini zakona", kazao je Krasnići.

Prištinski mediji su danas javili da su pripadnici specijalnih snaga i žandarmerije Srbije uklonili barikade kod prelaza Jarinje i Brnjak na srpskoj strani. Kako su preneli mediji, oni su prvo uklonili jednu barikadu na neutralnoj zoni i zatim blokirali alternativne puteve prema Kosovu.

Izvori dnevnika Koha ditore izjavili su da se građani i vozila koja sa srpske strane ulaze na Kosovo orijentišu prema prelazima Jarinje i Brnjak, gde je Kfor uklonio barikade koje je postavio. Kontrola vozila i roba se vrši na tim prelazima, piše Koha ditore.

Istovremeno iz Euleksa je saopšteno da je danas šef Misije Euleks-a Gzavije de Marnjak, završio dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje se sastao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i da je glavna tema razgovora bila trajno i bezuslovno vraćanje slobode kretanja na severu Kosova.

2024 © - Vesti online