Četvrtak 23.02.2012.
20:12
Beta

BKZ: Radost zbog garancija da Zukorlić nije ugrožen

Bošnjaci iz BKZ radosni jer im šef nije ugrožen: Muamer Zukorlić

U saopštenju BKZ, koju je osnovala Islamska zajednica u Srbiji, na čijem je čelu Zukorlić, "izražava radost zbog čvrstih garancija" ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Saše Vukadinovića da bezbednost muftije nije ugrožena.


U dokumentu, odnosno odgovoru BIA na zahtev ministra Rasima Ljajića da ispita navode u medijima u Srbiji i regionu o pripremi atentata na Zukorlića, navodi se da nema osnova za tvrdnje o pripremi atentata na muftiju.


Tekstovi koji su objavljeni u pojedinim medija kojima se Ljajić dovodi u vezu sa onima koji navodno pripremaju atentat "predstavljaju samo amaterski pokušaj pojedinaca da destabilizuju prilike u našoj zemlji", navodi se u pismu BIA, u koji je agencija Beta imala uvid.


BKZ zamera direktoru BIA što je dopustio sebi da politički tumači informacije o mogućim pripremama atentata na muftiju Zukorlića.


"Upuštajući se u ocenu intelektualnog kvaliteta onih koji navodno amaterski pokušavaju destabilizirati državu, obični je cinizam i pretencioznost jedne dnevno-političke porudžbine", navela je BKZ i dodala da je to bio "još jedan pokušaj omalovažavanja svesti građana i njihovog zastrašivanja".

2024 © - Vesti online