Četvrtak 23.02.2012.
12:57 >> 16:02h
Beta

Putin: Mi smo pobednička nacija!

 Hoćemo li pobediti? Hoćemo!
 

"Nećemo nikome dozvoliti da nam nameće svoju volju. Imamo našu volju i to nam je uvek pomagalo da budemo pobednici. Mi smo pobednička nacija. To je u našim genima", istakao je Putin na skupu podrške njegovoj kandidaturi za predsednika Rusije.

"Hoćemo li pobediti? Hoćemo", rekao je Putin masi, u kojoj se, prema procenama ruske policije, nalazi oko 130.000 ljudi. To je, prema oceni britanskog medija, do sada najveći skup podrške Putinu.

U Putinovom govoru mogu se čuti poruke "nade" i solidarnosti. BBC javlja da je stadion preplavljen transparentima vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, i da je pop muzika "udarala" sa zvučnika pred početak Putinovog govora.

 

Citirajući stihove Ljermonotova, Putin je rekao: "Bitka za Rusiju se nastavlja. Pobedićemo".

 

Na mitingu su govorili i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin, poznate javne ličnosti, među kojima i pop i rok pevači. Na početku mitinga, kao i posle Putinovog nastupa, održan je koncert, ali je nakon Putinovog obraćanja najveći deo prisutnih napustio stadion. Iako je miting bio dobro tehnički organizovan, Putinov govor se jako slabo čuo, pa su se mogli čuti povici nezadovoljnih "skandal", "provokacija".

 

Putin se kandidovao za predsednika Rusije na izborima koji će biti održani 4. marta. Ako pobedi, to će mu biti treći predsednički mandat. Njegova vlast se od parlamentarnih izbora iz prošle godine suočava sa masovnim protestima u Moskvi zbog, kako tvrde demonstranti, velike izborne krađe, što Putin demantuje. Miting se održava pod sloganom "Odbranimo zemlju" i pada na ruski Dan branilaca otadžbine.

2024 © - Vesti online