Petak 24.02.2012.
08:00
telegraf.rs

Pazite se ljubavnih alergija!

I nežni poljubac, bez deljenja pljuvačke, može da izazove haos u organizmu

Lekari upozoravaju da se putem čak i najnežnijeg poljupca na vas mogu preneti opasni alergeni, koji utiču na to da vam oteknu usne, dobijete gušenje ili osip. Oni zato savetuju da ako vaš partner baš ne može da se odrekne neke od za vas fatalne poslastice, odmah posle obroka opere zube i izbegava da vas poljubi najmanje 16 sati. Međutim, čak i u tom slučaju trebalo bi biti na oprezu.

Pročitajte još:

Nova bolest - alergija na zimu

Onima koji se muče sa alergenima iz hrane, sreća je još i naklonjena. Verovali ili ne, postoje ljudi koji imaju snažnu alergijsku reakciju na lučenje sopstvenih ljubavnih sokova. Zapravo, ovo uopšte nije tako retka pojava, ali se te osobe mahom užasno stide da ovakav jedan problem iznesu u javnost.

Mnogi su osetljivi na hemikalije iz latekes kondoma ili spermicide, a postoje situacije i da je jedan partner alergičan na semenu ili vaginalnu tečnost svog ljubavnika.

Zabeleženi su i slučajevi žena koje ne mogu da zatrudne, pošto njihov imuni sistem muževljevu semenu tečnost tretira kao opasnog alergena, pa tako, pre nego što ona uopšte dobije šansu da se probije do jajne ćelije, organizam šalje čitavu vojsku antitela koja se bore sve dok ne bude uništen i poslednji spermatozoid. Rešenje za ove parove nalazi se u vantelesnoj oplodnji.

2024 © - Vesti online