Četvrtak 23.02.2012.
09:43
Press

Srbi u Anđelininom filmu ubili 208 civila

Scena iz filma "U zemlji krvi i meda"

Članovi ove organizacije na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekli su da su uradili analizu filma i zaključili da su u njemu svi ratni zločinci Srbi, da nijedna civilna žrtva nije srpska, kao i da su sve civilne žrtve muslimanske. Kako je objašnjeno, u filmu se Srbi prikazuju kao oni koji drže ljude u logorima, napadaju Crveni krst, nasumično ubijaju prolaznike, pa čak i bacaju bebe sa zgrada.


Prema njihovim analizama, u filmu se pojavljuje 96 muslimanki koje su žrtve, postoji 208 civilnih muslimanskih žrtava, a ni jedna jedina sa srpske strane. Takođe, pojavljuje se 49 Srba koji su ratni zločinci, a nijedan musliman.


Film, inače, govori o 46 muslimanskih žena koje su zatočene u srpskom logoru gde ih tuku, siluju i ponižavaju, a postoji i scena u kojoj se starica svlači da bi zabavljala vojnike.


Predsednik Instituta za istraživanja srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević podsetio je da su u ratu u BiH učestvovali ne samo Srbi već i muslimani i Hrvati.
Istoričar i bivši rukovodilac Dokumentacionog centra komesarijata za izbeglice Dušica Bojić naglasila je da se u filmu jasno potencira antisrpsko raspoloženje.

2024 © - Vesti online