Četvrtak 23.02.2012.
00:12
Beta

Vlada ograničava cene goriva, struje neće poskupeti

Vlada se sprema da ograniči cene nafte i naftnih prerađevina: Milutin Mrkonjić
 

On je rekao da se da se Vlada priprema da ograniči cene nafte i naftnih prerađevina ograničavajući maržu, kao što je uradila sa cenama osnovnih životnih namirnica.

Mrkonjić je istakao ocenio da je rast cena goriva "trenutna spekulacija" i da to neće dugo trajati.

On je još rekao da struja u Srbiji neće poskupeti u naredne dve godine. "Ne dolazi u obzir povećanje cene struje u naredne dve godine", istakao je Mrkonjić.

Ruski kredit za najviše dve sedmice

 

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić očekuje da će u naredne dve sedmice biti potpisan ugovor sa Rusijom o kreditu za infrastrukturu. On je rekao da će delegacija Srbije 27. februara biti u Moskvi na finalnim pregovorima i da očekuje da će tada biti utvrđeni svi detalji kredita od 800 miliona dolara.

 

Na pitanje o tome ko će biti formalni davalac kredita, Mrkonjić je rekao da "postoje dve ili tri varijante" i dodao da će su predmet finalnih pregovora biti i uslovi kredita.

Načelni dogovor o ruskom kreditu od ukupno milijardu dolara postigli su predsednici Srbije i Rusije Boris Tadić i Dmitrij Medvedev, a pregovori o tome su počeli krajem oktobra 2009. godine.

 

Do sada je povučen deo od 200 miliona dolara za podršku državnom budžetu, dok je, kako je potvrdio i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, bilo problema za sprovođenje dela namenjenog za infrastrukturu.

 

2024 © - Vesti online