Sreda 22.02.2012.
17:07
Vestionline, Blic

Dragan Đurić: Novi selektor mora da bude Tumbaković

Ljubiša Tumbaković i Savo Milošević na Skupštini FK Partizan

"Mislim da naslednik Vladimira Petrovića mora biti Ljubiša Tumbaković. Stojim iza svojih reči i siguran sam da bi uspeo da povrati poljuljan ugled našoj seniorskoj reprezentaciji. To kažem jer je Tumba čovek i trener sa velikim autoritetom. Najtrofejniji je trener Partizana u istoriji. Za devet godina koliko je radio u Partizanu osvojio je čak šest domaćih šampionata i tri nacionalna kupa. Svoje iskustvo nadogradio je u inostranstvu. Sa malo poznatim Šandongom napravio je sjajne rezultate u dalekoj Kini. Osvojio je dve titule, dva nacionalna kupa i jedan liga kup", rekao je Đurić ovim povodom.

Prilikom izbora Dragana Đurića za predsednika Partizana 2010. godine, Ljubiša Tumbaković je bio jedini član skupštine crno-belih koji je svoj glas dao Savi Miloševiću, ali očigledno nije izgubio poverenje prvog čoveka kluba iz Humske koji veruje da bi "Tumba" bio idealan selektor "orlova". 

"Bogićeviću, nađite nekog drugog za blaćenje"


Legenda fudbalskog kluba Partizan Milutin Šoškić obratio se Miroslavu Bogićeviću otvorenim pismom u kojem ga poziva da se mane blaćenja drugih ljudi koji žive od penzije.


Otvoreno pismo Milutina Šoškića prenosimo u kraćoj verziji sa sajta crno-belih
 

"Ja go­spo­di­ne Bo­gi­će­vi­ću, ži­vim od pen­zi­je. Po­šte­no, pa iako če­sto po­bo­lje­vam, ja spa­vam mir­no kao jag­nje. Ne­mam te­lo­hra­ni­te­lja, ne­mam auto­mo­bi­la, ne­mam ni luk­su­za. Imam svo­ju po­ro­di­cu, tri si­na i kćer­ku le­po­ti­cu, imam če­ti­ri unu­ka, jed­nu unu­ku i to je mo­je bo­gat­stvo ko­je je vred­ni­je od svih va­ših rud­ni­ka, mle­ka­ra, va­lja­o­ni­ca ba­kra i ko zna če­ga još. Bra­vo za to"...

"Ovo vam pi­šem jer ste me po­vre­di­li kao čo­ve­ka iz­re­kav­ši ve­li­ku laž – da ovo što ra­dim, ra­dim iz lič­nog in­te­re­sa. To je za me­ne bol­no, a va­ma ne­ka slu­ži na čast. Ali, mo­ram da vam ka­žem da sam že­leo no­vac mo­gao sam da ga imam ko­li­ko sam že­leo jer sam is­pred se­be imao blan­ko ugo­vor sa FK Kel­nom u ko­me su sa­mo če­ti­ri ru­bri­ke bi­le ne­is­pu­nje­ne a ko­je sam ja tre­bao da po­pu­nim. I to ko­li­ko go­di­na že­lim da osta­nem u klu­bu, ko­li­ko nov­ca že­lim po go­di­ni, ko­li­ku pla­tu i ko­li­ke pre­mi­je že­lim, i da pot­pi­šem. Taj čin je iz­i­ski­vao sa­mo mi­nut vre­me­na, ja bih bio za ono vre­me, a i za ovo vi­še­stru­ki mi­li­o­ner. Od­bio sam jer sam že­leo slo­bo­du i po­šten obraz.

Za­to go­spo­di­ne Bo­gi­će­vi­ću, na­đi­te ne­kog dru­gog za bla­će­nje, a me­ne osta­vi­te na mi­ru. No­vac tre­ba oni­ma ko­ji vas te­ra­ju na ova­kve iz­ja­ve, da ne ka­žem bu­da­la­šti­ne", stoji između ostalog u otovrenom pismu Milutina Šoškića.

Miroslav Bogićević je protivkandidat Draganu Đuriću na predsedničkim izborima u Partizanu. Bogićević tvrdi da ima većinu.

2024 © - Vesti online