Sreda 22.02.2012.
06:41 >> 12:06h
Srna

Čaves: Verovatno opet imam kancer

Ugo Čaves

U obraćanju preko državne televizije, Čaves je građanima poručio da ga sledećih nedelja ne očekuju u javnosti, s obzirom da će verovatno primati lokalnu radioterapiju.

"Neću biti u stanju da nastavim (da živim) u istom ritmu. Moraću da preispitam lične ciljeve i da se pobrinem za sebe, da se suočim sa onim s čim se suočiti moram", rekao je Čaves (57).

Njegova izjava gurnula je venecuelansku politiku u novi period neizvesnosti, jer je socijalistički lider želeo da se ponovo kandiduje za predsednika, u nadi da će posle 13 godina na vlasti provesti na njoj još sest, koliko traje predsednički mandat.

Čaves je rekao da novi tumor ima dužinu od oko dva centimetra i da je "vrlo jasno vidljiv".

Prema njegovim rečima, izraslinu će ukloniti isti hirurzi koji su mu prošle godine uklonili maligni tumor iz karličnog predela.

Čaves je izrazio očekivanje da će nova operacija biti manje komplikovana od prethodne.

Predsednik Venecuele nije rekao kada će otići na Kubu. Samo je naznačio da će poći za Havanu "bez žurbe" i "na vreme".

Vodeći kolumbijski onkolog Karlos Kastro objavio je da će Čaves, ako bude podvrgnut radioterapiji, dobiti minimalno 10 dnevnih doza te terapije - što znači da će za to vreme neko morati da ga zameni na dužnosti predsednika.

Od jula do septembra prošle godine, Čaves je primio hemoterapiju u četiri navrata, i na Kubi i u Venecueli. Potonji testovi su pokazali da je rak potpuno uklonjen.

Čaves je u poslednjoj izjavi opovrgao glasine da se rak veoma brzo raširio.

"U potpunosti demantujem ono što se priča, da imam metastazu na jetri i ne znam već gde, da mi se rak raširio po celom telu, i da već umirem", rekao je Čaves, koji nikada nije otkrio kakav je rak imao niti gde se on tačno pojavio.

2024 © - Vesti online