Nedelja 10.01.2010.
15:58
Vestionline

AK: Vlada Togoa povuka reprezentaciju

Deševi je dodao da Togo napušta Angolu, pošto je vlada pozvala nacionalni tim da se vrati u zemlju. Doševi je rekao da se reprezentativci, uprkos tome što su ranije u nedelju saopštili da će igrati na turniru, ipak vraćaju u Togo i da razumeju odluku vlade koja im je naredila da se vrate u zemlju.

"Potpuno razumemo odluku naše vlade da napustimo Angolu, pošto nismo dobili dovoljne garancije o bezbednosti. Mi smo želeli da igramo na turniru u čast poginulima, ali shvatamo situaciju", rekao je Doševi.

Doševi je rekao da će svi članovi reprezentacije doputovati u glavni grad Togoa Lome, pre nego što se vrate u svoje klubove.

Vlada Togoa optužila je danas organizatore takmičenja da nisu uspeli dovoljno da zaštite igrače. Premijer Togoa Žilber Houngbo rekao je da je predsednički avion poslat u Angolu po reprezentativce.

"Angola i Afrička fudbalska konfederacija (CAF) nisu preduzele potrebne bezbednosne mere. Naša reprezentacija nije bila bezbedna", rekao je on.

I ministar spoljnih poslova Togoa Žilbert Fosoun Houngbo poručio je svojoj fudbalskoj reprezentaciji da u što kraćem roku napuste Angolu.

"Razumem momke koji na terenu žele da izraze žal za svojim ubijenom prijateljima. Međutim, bilo bi neodgovorno sa naše strane da im dozvolimo da nastupe. Neke stvari moraju drugačije da se ispoštuju. Oni moraju da se vrate iz Angole, to je odluka naše Vlade i nepromenljiva je. Ako se ekipa ili pojedinac pojave pod zastavom Togoa na tom takmičenju, to će biti lažno predstavljanje", izjavio je Houngbo.

U napadu koji se dogodio u petak u Angoli, poginuli su vozač autobusa, pomoćni trener i portparol reprezentacije Togoa, a povređeno je osam ljudi.

2024 © - Vesti online