Utorak 21.02.2012.
12:32
Beta

Stros-Kan u pritvoru zbog svodništva

Došao da da izjavu, a dobio ćeliju: Dominik Stros-Kan

Stros Kan je stigao u policijsku stanicu u Lilu nešto pre osam časova ujutro, a policijski istražitelji su ga odmah obavestili da mu je određen privremeni pritvor. Prema rečima jednog od istražitelja, pritvor, koji čini deo istrage o osobi za koju se sumnja da je počinila neko krivično delo, može da traje najviše 48 sati.

Ubrzo posle Stros-Kana u policijsku stanicu je došla i njegova pravna zastupnica Frederik Bolije, koja nije davala izjave novinarima.

Bivši direktor MMF-a i nekada potencijalni kandidat na sledećim predsedničkim izborima u Francuskoj, biće ispitan o zabavama u Parizu i Vašingtonu na kojima je učestvovao, kako bi se utvrdilo da li je znao da su prisutne gošće bile prostituke.

Dvojica poslovnih ljudi iz regiona Lila, Fabris Paskovski i David Roke, u više navrata su organizovali i plaćali putovanja za prostitutke koje su dolazile na zabave u Parizu i Vašingtonu. Poslednji put prostitutkama je organizovano putovanje u Vašingotn između 11. i 13. maja, neposredno pred hapašenje Dominik Stros-Kana u SAD.

Dominik Stors-Kan uhapšen je u Njuorku u maju prošle godine zbog sumnji da je seksualno zloupotrebljavao sobaricu hotela Sofitel u kojem je odseo. Posle dva meseca tužilaštvo je odustalo od optužbe zbog sumnje u kredibilitet sobarice koja ga je otpužila.

2024 © - Vesti online