Utorak 21.02.2012.
05:32
Večernje novosti

Srbijo, nema Evrope dok god postoje dogovori sa Rusijom

Za združivanje sa Evropskom unijom Srbiji je neophodno da: 1. Svaki odrasli stanovnik odmah da 10 litara krvi; 2. Svi Srbi odmah doborovoljno doniraju mozgove stanovnicima EU; 3. Država Srbija odmah prestane da postoji. Neispunjavanje bilo kog od ovih uslova kažnjava se: 1. Ostankom svih postojećih partija u političkom životu Srbije; 2. Izborom Jelene Karleuše za ministra kulture; 3. Izborom Svetlane Cece Ražnatović za ministra pravde; i 4. Neprimanjem u Evropsku uniju.
 

Iako je ovaj tekst objavljen u Službenom glasniku sa potpisima predsednika Veća građana i Veća republika Milomira Minića i Srđe Božovića, a usvojili su ga parlamentarci Belorusije i Dume, nedostaje jedna karika zbog koje u praksi ne važi - nije ga parafirao tadašnji prvi čovek Rusije Boris Jeljcin. On je tako spasao Srbiju problema na evropskom putu.
 

Vensan Dežer: Sve mora da se preispita

Ambasador EU u Beogradu Vensan Dežer nekoliko puta je na sednicama Odbora za EU govorio da pre članstva Srbije u EU mora biti preispitan svaki trgovinski sporazum koji ona ima. Svi ugovori moraju biti usklađeni sa pravilima ”briselskog kluba”.

Šef skupštinskog Odbora za evropske integracije Laslo Varga kaže za ”Novosti” da će Sporazum o trgovini morati da bude stavljen van snage, a da ovaj drugi nije problem:


- Jedino ukoliko se ne desi da sporazum sada potpiše Putin, što ne verujem.


Socijalisti, kao nosioci tadašnje vlasti, tvrde da se Savez tri zemlje ne primenjuje, pa da ne donosi ni štetu.


- Strategija treba da nam bude saradnja sa zapadnim kompanijama kako bismo stvorili ponudu za istočno tržište - kaže za ”Novosti” poslanik SPS Dejan Radenković.

2024 © - Vesti online