Ponedeljak 20.02.2012.
20:35
danas.net.hr

"Biti silovana je stvar prestiža"

Foto: Ilustracija
 

Iša Nembard (20), bila je deo jedne bande iz Pekama u južnom Londonu, koji je poznat iz serije Mućke. Za strane medije je progovorila o seksualnom zlostavljanju devojaka koje se pridružuju takvim grupama.

Ističe da je stanje jako loše, a to pokazuje i činjenica da su devojke spremne na silovanje, te je to postao normalan put kako bi napredovale unutar bande.

''Devojke jako dobro znaju u šta se upuštaju, a to rade zbog niskog samopoštovanja i želje za pažnjom. Uradiće sve što je potrebno kako bi bile primećene, a seks je normalna stvar za poboljšanje statusa unutar grupe'', rekla je.

Nembard ističe i kako je u Britanskom društvu vrlo zabrinjavajuće što su devojke mlađe od 16 godine sve više seksualno aktivne.

Za britanske medije je poručila i kako društvene mreže poput Fejsbuka samo pridonose tome i dodatno podstiču devojke željne pažnje na promiskuitetno ponašanje.

''Već je postalo sasvim normalno da mlade devojke objavljuju svoje golišave fotografije, a druge, mlađe devojke koje dolaze samo slede njihov primer i pridružuju se bandama i uništavaju svoje živote'', rekla je Iša. .

2024 © - Vesti online