Nedelja 10.01.2010.
15:28
Srna

Rusi pobili pobunjenike u Dagestanu

Služba ruske FSB je odradila dobar posao u sukobu sa pobunjenicima
 

U saopštenju se navodi da su Marat Kurbanov, poznat kao "Emir Dagestana" i još dva pobunjenika, ubijeni u blizini sela Šamkal u Dagestanu dok su prevozili eksploziv u automobilu. FSB navodi da je Kurbanov postavljen za "Emira Dagestana" pošto je njegov prethodnik Umalat Magomedov ubijen u decembru pod sličnim okolnostima.

U saopštenju se navodi i da su snage bezbednosti u drugoj akciji ubile i Madrida Begova, bivšeg pripadnika ruskih specijalnih snaga policije, koji se odmetnuo i pridružio pobunjenicima. Begov, koji je bio je lider terorističke grupe Makačkale i Šamkale, ubijen je u privatnoj kuću u dagestanskoj prestonici Makačkali, rekao je portparol ruske policije. Isti izvor navodi da je Begov učestvovao u prošlogodišnjem napadu na dagestanskog pripadnika bezbednosti u Makačkali.

Sedam policajaca je ubijeno, a 20 povređeno u Dagestanu 6. januara, kada je bombaš samoubica na punktu saobraćajne policije aktivirao automobil pun eksploziva. Posle ovog napada ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da "bandite treba eliminisati".

2024 © - Vesti online