Ponedeljak 20.02.2012.
12:35
Vijesti

Medojević: Đukanoviću nude beg u Kostariku

Medojević: Milu je pravo vreme da pobegne, a državi ostavi svo svoje bogatstvo

Medojević smatra da predsednik DPS-a u međunarodnim centrima ima malo prijatelja, zbog čega će mu biti sve teže da održi vlast u zemlji. On je za podgoričke Vijesti rekao i da je pre izvesnog vremena jedna uticajna svetska zemlja Đukanoviću već nudila da se odseli u Kostariku.


"On je to odbio ismejavajući se s tom zemljom. Mislim da je sada u drugačijoj situaciji, i da mu treba ponuditi da sa porodicom napusti zemlju kako bi omogućio mirnu tranziciju. Jedini uslov je da sa sobom ne nosi i bogatstvo koje je stekao, jer bi tako iz senke u nekoj drugoj zemlji samo nastavio da upravlja situacijom u Crnoj Gori", kazao je Medojević.

Lider PZP-a ističe da međunarodna zajednica Đukanovićevo povlačenje mora usloviti saradnjom u rasvetljavanju privatizacija u zemlji i kriminalnih afera, koja bi podrazumevala svedočenje protiv nekih njegovih bliskih saradnika. On tvrdi da je u kontaktima sa međunarodnim zvaničnicima takvu mogućnost predlagao kao jedino rešenje.

"Očigledno da on ima ljude koji ga savetuju da ostane do kraja, u poziciji da se bori protiv naroda i međunarodne zajednice i da ga na kraju krajeva žrtvuju, a da oni izvuku pare i pobegnu", rekao je Medojević.

2024 © - Vesti online