Ponedeljak 20.02.2012.
07:23
Blic

Rusi na Zlatiboru leče štitnu žlezdu

Specijalna bolnica "Čigota" je poznata po lečenju štitne žlezde
 

- U glavnom gradu Rusije bili smo gosti centrale “Gaspromnjefta“, na njihov poziv, i sa njihovom osiguravajućom kućom SOGAZ postigli dogovor o nastavku saradnje. Zapravo, produžili smo pre dve godine potpisani ugovor sa ciljem da se prethodno uspostavljena saradnja nastavi i unapredi - kaže dr Nenad Crnčević, direktor “Čigote“.


Zlatiborska bolnica, znana po efikasnom lečenju štitne žlezde i gojaznosti, proteklih godina beleži porast stranih gostiju među kojima ubedljivo dominiraju Rusi, naročito od kada je privatizovan NIS.


Među posetiocima iz najveće države sveta prošle godine je ovde bilo 70 radnika “Gaspromnjefta“ - većina njih je bila podvrgnuta protokolu lečenja štitne žlezde, neki su na Zlatibor došli da fizikalnom terapijom saniraju reumatska oboljenja, dok je deo njih u Srbiju doputovao samo zbog klasične rehabilitacije i odmora.


“Gaspromnjeft“, prenosi Crnčević, svake godine pošalje petnaest odsto svojih radnika na oporavak u Karlove Vari, Rogašku Slatinu, a odskoro i na Zlatibor.


- Nama je čast da jedna od najvećih svetskih kompanija svoje zaposlene upućuje kod nas na odmor i rehabilitaciju. Preko sto njihovih radnika čiji dolazak je dogovoren za ovu godinu uglavnom imaju probleme sa štitnom žlezdom, bolešću koja je naročito izražena u Sibiru. Računajući i onih 130 Rusa, koji su se 2011. zbog iste boljke lečili kod nas, ovaj ugovor tretiramo kao izuzetnu preporuku i priliku da u narednom periodu pridobijemo što veći broj gostiju iz ove zemlje. To će imati veliki efekat, ne samo za “Čigotu“, već i za celu turističku privredu Zlatibora - zaključio je direktor Specijalne bolnice.

2024 © - Vesti online