Nedelja 19.02.2012.
14:39
FoNet

"Ambasadore, donacije ne mogu da nadoknade bombardovanje"

Nenad Popović

U ponedeljak je Mas izjavio da 78 odsto ekonomske pomoći Srbiji dolazi iz EU, a da tokom mandata lidera DSS Vojislava Koštunice kao predsednika Vlade Srbije Rusija nije dala Srbiji ni jedan dinar.

Popović je u otvorenom pismu naveo da je Srbija potpisavnjem 2008. godine sporazuma o saradnji sa Rusijom u oblasti naftne i gasne privrede "stekla potencijal da postane najvažnije energetsko čvorište u Jugoističnoj Evropi".

"Na osnovu tog sporazuma ruski Gasprom je za tri godine investirao više od milijardu evra u modernizaciju Naftne industrije Srbije, a veliku korist od ovih investicija osetila je čitava privreda Srbije", konstantovao je Popović.


On je dodao da će krajem ove godine početi izgradnja gasovoda Južni tok, "koji će Srbiji doneti nove investicije i radna mesta".


Srbija želi da ima još veću saradnju sa Rusijom. Želi da sarađuje i sa Nemačkom, ali na ravnopravnim osnovama i u obostranom interesu, što podrazumeva da nemački ambasador nema pravo da nam drži lekcije sa kim smemo da sarađujemo, a sa kim ne, poručio je Popović.

2024 © - Vesti online