Subota 18.02.2012.
11:50
Blic

Nastava počinje iako krovovi prokišnjavaju

Vreme je za povratak u klupe

- Neće raditi škole u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Boljevcu, Čačku, i to škole u planinskim delovima koje imaju mali broj đaka - kaže Velimir Tmušić, načelnik Prosvetne inspekcije, i dodaje da će biti upućen apel svim školskim upravama da pojačaju dežurstva kako se neko dete ne bi povredilo na snegu ili ledu.


Naglo topljenje snega napravilo je probleme u 54 beogradske škole, ali i pored toga, nastava će početi u ponedeljak. Zbog prokišnjavanja u pojedinim učionicama nastava će biti organizovana u drugim slobodnim prostorijama.


- Zaposleni u školama i vatrogasci uklanjaju sneg i led sa krovova i raščišćavaju dvorišta, dok stručnjaci pregledaju instalacije - kaže Dragica Moro, zamenica sekretara za obrazovanje.


Milena Bićanin, direktorka beogradske OŠ “Drinka Pavlović”, kaže da će sve biti spremno do ponedeljka.


- Nama krov nije ni bio problem, već otvorena terasa. Angažovali smo ljude koji su uklonili ledenice i očistili oluke, a na krov ne mogu da šaljem nekog ko za to nije kvalifikovan - kaže Bićaninova i dodaje da su pozvali vatrogasce, ali da su oni došli tek dva dana kasnije.


Mada su se na spisku škola koje neće raditi od ponedeljka našle i dve smederevske, Dragan Stanić, pomoćnik gradonačelnika Smedereva za obrazovanje, kaže da će i u njima biti nastave.


Od 79 osnovnih i 43 srednje škole u Nišavskom, Topličkom i Pirotskom okruga, nastava u ponedeljak neće početi u 12 osnovnih škola zbog zavejanih puteva, zaleđenih instalacija i nedostatka ogreva. U ostalim delovima Srbije nema većih problema, tako da će nastava početi u većini škola.

2024 © - Vesti online