Subota 18.02.2012.
08:11
B92

Šarić se, ipak, ne krije u Južnoj Africi?

Pukovnik Majk Barkhaizen, načelnik odeljenja za ubistva i teške zločine južnoafričke policije, izjavio je za CINS i novinarsku istraživačku mrežu OCCRP da cela ova spekulacija je počela sa netačnim novinskim tekstom.

"Jedne ovdašnje novine su pogrešno citirale našeg portparola, kao da je rekao da je (Darko Šarić) u Južnoj Africi", kaže Barkhaizen.
 

Milorad Veljović, direktor srpske policije, kaže za CINS da je i policija Srbije informaciju da je Šarić uhapšen u Južnoj Africi dobila iz medija.

"Tu se pojavila informacija i mi smo zatražili samo potvrdu… Preko Interpola i preko centrale u Lionu", kaže Veljović.

Međutim, zvanični odgovor iz Južne Afrike do danas nije stigao.
 

"I dva ili tri puta smo urgirali, ali do danas nismo dobili bilo kakav odgovor od njih, u smislu da je on dole lociran ili nije", kaže Veljović.

Jedina njegova slika koju imamo, kaže Burkhaizen, je ona koja je došla iz Srbije preko Interpola i to je zvanični dokument. Mislim da je to pasoš. Znam da su zainteresovani Interpol i Američka DEA, ali ne postoji ništa što bi potvrdilo da je on ovde.

Pukovnik je dodao i da bi bilo nemoguće da policija sakrije tako krupnu stvar kao što je hapšenje Šarića.

"Pa to bi bio priličan uspeh za nas, zar ne? Kako bi to sačuvali u tajnosti? Ne, to nije uopšte istina. Ali zašto bi činjenice stajale na putu dobroj priči. Sve ovo, cela stvar je počela kada su novine pogrešno citirale našeg portparola, a ostalo je samo proizašlo iz toga".

Glasine da je Šarić uhapšen u Južnoj Africi su se pojavile ubrzo nakon hapšenja Dobrosava Gavrića, osuđenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, sredinom decembra 2011.

2024 © - Vesti online