Petak 17.02.2012.
23:04
Vestionline

Superžena: S bebom u naručju diskutuje u Parlamentu

Kad mama ustane za govornicom, ustane i mala Viktoria

Evropski parlament dozvoljava poslanicima da dovode decu na posao, a niko to ne radi češće od Italijanke Lisije Ronzuli koja svoju 18-mesečnu ćerku dovodi sa sobom još od kada je imala nekoliko meseci. Ronzuli svojim kolegama neprestano pokazuje da je zaista moderna majka i superžena. Aktivno učestvuje u raspravama, obraća se Parlamentu, brine o ćerki i istovremeno proverava poruke na mobilnom telefonu.

Mala Viktoria nikada ne pravi buku na sednicama Parlamenta već se igra, a na poslednjoj sednici u Strazburu he je "aktivno" učestvovala u raspravi podižući ručicu i glasajući kada to čini i njena majka.

Mama i ćerka zajedno glasaju za evropske zakone

Ronzuli je pravi primer superžene jer na sednicama izgleda potpuno sabrano i uključeno, iako neprestano mora da pazi na ćerku koja joj sedi u krilu. Devojčicin otac se takođe bavi politikom, tako da ne bi čudilo da i mala krene istim stipama. Ili, sasvim zamrzi politiku. 

Lisija Ronzuli bila je prava senzacija kada se prvi put pojavila sa jednomesečnom bebom u Parlamentu, kako bi se zauzela za prava žena i majki u Evropskoj uniji. Prilikom ulaska dobila je aplauz od svih prisutnih kolega.

"Ovde sam simbolično sa svojom ćerkom Vitorijom kako bih svim ženama pokazala da mogu da pomire materinstvo i posao, profesionalni i porodični život. Nadam se da će evropske institucije biti više angažovane na tom pitanju, počev od Evropskog parlamenta, kako bi smo sve mogle da spojimo profesionalni i porodični život", izjavila je pre godinu dana Ronzuli.

2024 © - Vesti online