Petak 17.02.2012.
19:57 >> 22:55h
Vestionline

Zvezda i Hemofarm u polufinalu Kupa Koraća

Zvezda rutinski stigla do polufinala Kupa Radivoja Koraća

Izabranici trenera Svetislava Pešića potvrdili su protiv ekipe Radničkog da se nalaze u odličnoj formi. Već do poluvremena Zvezda je imala ogromnih plus 21, a drugi deo meča protekao je u rutinskom odrađivanju posla. Poslednju četvrtinu Zvezda je odigrala nešto opuštenija, pa je na kraju bilo samo 14 poena razlike.

Svi igrači u crveno-belom dresu upisali su se u listu strelaca, a najefikasniji je bio Andrija Milutinović sa 20 poena, dok je dvocifren još bio samo Petar Popović sa 10 koševa. U Radničkom je Tomić ubacio 15, dok je Rakonjac dodao 14 poena.

Trener Zvezde Svetislav Pešić izjavio je posle plasmana u polufinale da su njegovi izabranici odigrali dosta dobro veći deo susreta protiv Radničkog, ali da su u poslednjoj četvrtini počeli da misle na sledećeg protivnika.

"Zadovoljan sam kako smo odigrali veći deo meča. Igrali smo skoncentrisano i agresivno 30 minuta, a onda su igrači počeli da misle na sledeću utakmicu. Videli ste jučerašnje izdanje Vojvodine protiv Radničkog iz Kragujevca. Vrhunski igrač se prvo postaje u odbrani i samo na taj način moramo da vaspitavamo naše igrače".

Zvezda će u subotu od 20, 30 časova u polufinalu igrati protiv Hemofarma koji je u poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici nadigrao Radnički FMP sa 84:58.

Marko Šutalo je sa 17 poena predvodio pobedničku ekipu, Jeremić je meč završio sa 16 poena za 17 minuta nastupa, dok je Mitrović ubacio 13. Kod Radničkog FMP-a Stojadinović sa 16 i Đokić sa 10 su predvodili strelce.

Prvi polufinalni par, u subotu od 18 časova, čine branilac trofeja Partizan i Radnički iz Kragujevca.

2024 © - Vesti online