Petak 17.02.2012.
14:35
Blic

Predsednik Milan Milutinović pomilovao Luku Bojovića

Bojović je u Petom opštinskom sudu 1996. bio osuđen zbog napada na policajca na tri meseca zatvora uslovno pod uslovom da godinu dana ne počini novo krivično delo. Okružni sud u Beogradu je, međutim, 1998. kaznu pravosnažno preinačio na tri meseca zatvora, a Vrhovni sud je jula sledeće godine odbio zahtev za vanredno ublažavanje kazne, navodi ''Blic''.

Luka Bojović prilikom hapšenja u Valensiji


Ipak, on nije otišao u zatvor, jer je tadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović 1. februara 2000. doneo odluku o pomilovanju, u kojoj je kaznu zatvora zamenio uslovnom kaznom od četiri godine.


Prvo krivično delo, koje se može okarakterisati kao ozbiljan kriminal, Bojović je počinio u oktobru 1995. Tada je zbog otmice bio u pritvoru dva meseca. Ali pušten je na slobodu i to bez vođenja postupka. On je 7. aprila 1998. bio uhapšen i zbog nanošenja teške povrede, ali nema evidencija da je za ovaj napad dobio krivičnu prijavu.


- Pre zaštite u samom vrhu države, Bojović je i preko porodičnih odnosa uživao naklonost Radomira Markovića, nekadašnjeg šefa DB. Poznato je i da je Bojović bio blizak i Željku Ražnatoviću Arkanu. Inače, Bojović je sklonost ka nasilju pokazao još krajem osnovne škole kada je školskog druga izbo nožem - kaže neimenovani izvor  iz policije za beogradski list.

2024 © - Vesti online