Petak 17.02.2012.
13:37
Beta

"Dok se Srbija drži ustava, Kosmet neće biti nezavisan"

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM: Oliver Ivanović
 

Ivanović je, povom četvrte godišnjice od jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, izjavio da je Kosovo još daleko od uređenog društva i da Srbija neće promeniti stav, bez obzira ko se nalazio na vlasti, jer je obaveza svake vlade da poštuje Ustav.

"Manje grupe političara u Beogradu misle drugačije, ali to je nevažno, jer su to grupe oko 5 odsto ili ispod. Prema tome, nema potrebe posvećivati im toliko pažnje.

Ukoliko Srbija ne prihvati nezavisno Kosovo, a to je izvesna stvar, onda ni mnoge velike sile iz principijelnih i sopstvenih razloga neće prihvatiti da to Kosovo bude članica UN, što je osnovni uslov i za članstvo u ostalim međunarodnim organizacijama", rekao je Ivanović za Radio "KiM".

Ivanović veruje da će međunarodna zajednica shvatiti da je ona još dugo potrebna na ovom području, jer srpski i albanski narod još nije spreman da međusobno komunicira.

Ivanović je upozorio da će, ukoliko dođe do nekog nasilja, na meti biti izolovana manja mesta gdje žive Srbi južno od Ibra. On je podsetio da u sličnim ranijim situacijama KFOR nije pokazao naročitu sposobnost da zaštiti Srbe.

2024 © - Vesti online