Petak 17.02.2012.
05:39
Smedia

Deca se tuku do krvi kako bi zaradila za hranu (VIDEO)

U ringu nema milosti, borba do poslednjeg daha
 

Naime, Stam i Pet dane provode trenirajući i pripremajući se za tuču. Učestvuju u jednom od najbrutalnijih sportova na svetu, tajlandskom boksu, piše Dejli Mejl.

"Pričamo o maloj deci koja se za novac tuku do krvi. A njihove su borbe vrlo popularne među turistima koji dolaze na Tajland te pobednika uvek nagrađuju s još novca", priča Kelstejn.

Deca, neka mlađa i od šest godina, premlaćuju se u ringu, rizikujući polomljene kosti i oštećenje mozga svakim novim udarcem u glavu ili kolenom u telo. Međutim, brojni britanski, američki i nemački turisti ne vide ništa loše u tim bolesnim spektaklima, koji su se baš zbog njih iz ruralnih područja preselili u popularna turistička odredišta.

"Pre nego što sam video prvu borbu, ništa nije moglo da me pripremi na brutalnost koja se u ringu održava svakodnevno. Deca su mala, no čvrsta i dobro pripremljena. Snaga i preciznost njihovih udaraca je zastrašujuća, ali ono što je stvarno užasno jeste da se bore bez ikakve zaštite za glavu", priča Kelstejn o svom prvom iskustvu s dečjim tajlandskim boksom.

Reditelj je tokom istraživanja za film odgledao više od 300 borbi i tvrdi kako borci 'ne pokazuju milost' ni kada je njihov suparnik u nesvesti na podu.

2024 © - Vesti online