Petak 17.02.2012.
03:52
Press

Policija čuva Jočića od Luke Bojovića

Dragan Jočić na meti Luke Bojovića?
 

Dan nakon hapšenja Luke Bojovića, Vuk je izjavio da je njegovom sinu "napakovano" da je masovni ubica i vođa klana i da je za sve kriv bivši ministar policije Dragan Jočić, koji je, kako tvrdi direktor zoo-vrta, ubedio medije, pa čak i predsednika države da je Luka kriv za sva ubistva u ovoj državi.

"MUP Srbije uradio je procenu ugroženosti svih državnih i policijskih funkcionera koji su poslednjih godina učestvovali u lociranju Luke Bojovića i razbijanju njegove kriminalne grupe. Optužba Vuka Bojovića ocenjena je kao direktna pretnja po bezbednost bivšeg, inače teško povređenog i nepokretnog ministra. S obzirom na to da klan Luke Bojovića ima još desetak opasnih kriminalaca u Srbiji i regionu, optužbe da je Jočić kriv za njegovo hapšenje tumače se kao direktno ugrožavanje bezbednosti", navode u MUP-u Srbije.

U ovom ministarstvu dodaju da je, nakon urađene procene bezbednosti, pojačano obezbeđenje oko kuće bivšeg ministra.

Luka Bojović

Sagovornici "Pressa" otkrivaju i da je bivši ministar primao ozbiljne pretnje od Luke Bojovića i klana Dejana Stojanovića Keke i pre teške saobraćajne nesreće 2008. godine.

"Postoji operativni podatak da su se saradnici Luke Bojovića raspitivali za Jočićevo zdravstveno stanje dok je bio na bolničkom lečenju, kao i da su tipovali njegov stan u Njegoševoj ulici, ne znajući da je zamenjen za kuću prilagođenoj za teške bolesnike", dodaju sagovornici "Pressa".

U MUP-u procenjuju da bi verni saradnici Luke Bojovića mogli da ugroze bezbednost policijskih operativaca i svih članova Biroa za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost, koji su praktično Špancima dostavili podatak gde se krije ostatak klana.

Oni dodaju i da potraga za članovima klana Luke Bojovića i dalje traje.

2024 © - Vesti online