Subota 18.02.2012.
02:14
S.P.

Srbija će pomoći Kepu

Ministar je naglasio da on ovde ne ulazi u to da li je neko kriv ili nije.

Proces protiv kapetana Dragana nije dovoljno jasan: Ivica Dačić
 


- To je stvar suda. Ali, u procesnom smislu, mislimo da je vreme da se ovo pitanje dovede svom kraju. I mi kao država smo za to zainteresovani i ja ću, kad se vratim u Beograd, o tome razgovarati s našim državnim funkcionerima i Ministarstvom pravde, da vidimo na koji način možemo da pomognemo Vasiljkoviću da se proces dovede do kraja.


U vezi s ovim, Dačić je podsetio na nedavni sastanak predstavnika Srbije, Hrvatske i Predsedništva BiH na Jahorini kod Sarajeva, gde se razgovaralo o tome da oni koji su optuženi za ratne zločine mogu da odgovaraju i da im bude suđeno u državama čiji su državljani.


- Zašto bi onda i Australija radila drugačije nego što se to radi u samim zemljama o kojima je reč? Kad sam dolazio, tražio sam da se informišem o svemu ovome, na kraju smo mogli samo telefonski da razgovaramo, ali je i to značajna stvar i on se zahvalio na tome. Ponavljam, nismo mi ti koji treba da sudimo, ali treba da budemo protiv procesa koji mogu da se karakterišu kao politički, i da poštujemo pravdu i pravnu proceduru - kazao je on.

2024 © - Vesti online