Četvrtak 16.02.2012.
17:32
N. Vulović - Vestionline

Zukorlić na FB: Sretenje je "Sretenje zločinaca"

Fajsbuk stranica koja nosi Zukorlićevo ime ovako počinje

Ovaj post se izgleda obraća svim Sandžaklijama, Bošnjacima i muslimanima u Srbiji, a povod je godišnjica Prvog srpskog ustanka, ili kako to piše na Zukorlićevom profilu - 200 godina od genocida nad muslimanima. Ispod je stavljen i video sa pesmom "Pamti sine, pamti pamti da se NIKAD zlo ne vrati ! ! !", posvećen bošnjačkim žrtvama u ratu u BiH i porukom "Poslušajte i podijelite text i video sa prijatlejima".

"Povodom 200 godina od Prvog srpskog ustanka, povodom genocida nad 100.000 muslimana šeher Biograda, šeher Užica, šeher Valjeva, šeher Niša, šeher Karanvca (danas Kraljevo) i šeher Sjenice od strane Karađorđa Petrovića i njegovih hajduka - srušenih 500 džamija u Smederevskom sandžaku (Beogradskom pašaluku ili današnja centralna Srbija) i dana državnosti Republike Srbije 15. februara - 'SRETENJE" ZLOČINACA ...'", poslednje je što se vidi na Zukorlićevom Fejsbuku.

Samo delić diskusije koju je izazvala ocena Sretenja

Ova poruka izazvala je oštru raspravu, punu govora mržnje, među Srbima i Bošnjacima, sa povremenim svetlim primerima sa obe strane koje pokušavaju da spuste tenziju. Među komentarima su se našli citati Meše Selimovića, prepirke oko toga ko ima više turske krvi u sebi - Srbi i Bošnjaci, kao i nezaobilazna psovanja majke, sestre, boga, bliže i dalje familije. Do trenutka pisanja ovog teksta u diskusiji je ostavljeno oko 2.500 komentara.

Za sada nije poznato da li je ovo zaista profil Muamera Zukorlića i da li je ovu poruku napisao baš on ili administrator u njegovo ime. Postoji mogućnost i da je to delo muftijinih istomišljenika i sledbenika koji su napravili profil sa njegovim imenom.

2024 © - Vesti online