Četvrtak 16.02.2012.
15:32 >> 15:37h
24 sata

Najniži čovek na svetu ne može da pronađe ženu

Čandra Bahadur Dangi (72) iz Nepala visok je 56 centimetara, ima 12 kilograma, i tvrdi da je najmanji čovek na svetu. Iz Ginisove knjige rekorda kazali su kako će uskoro otići u njegovo selo kako bi izmerili njegovu visinu i težinu, i kako bi ga službeno proglasili najmanjim čovekom na svetu.

Želi da putuje svetom: Čandra Bahadur Dangi


- Ne možemo još da potvrdimo da je Dangi najmanji na svetu dok sami ne utvrdimo njegovu visinu i težinu - poručio je jedan od zvaničnika Ginisove knjige rekorda, Kreg Glendej, još početkom februara. On je dodao kako se nadaju da će u narednih nekoliko nedelja otići u Nepal.


Dangijeva porodica kazala je kako je muškarac dobrog zdravlja, a nikada nije bio u bolnici niti je pio lekove, javlja AFP. Ne zna se uzrok njegovog niskog rasta, a svi koji su do sada dobili titulu najnižeg čoveka sveta imali su poremećaj pod nazivom primordijalni patuljasti rast.


Čandra Bahadur Dangi je nedavno postao poznat u svojoj zemlji nakon što je počeo da se pojavljuje na nacionalnoj televiziji i na lokalnim zabavama i verskim festivalima.


Muškarac je ispričao i kako bi mu priznanje Ginisove knjige rekorda bilo neka vrsta "naknade" za sve poteškoće koje je zbog svoje visine proživeo.


- Sve će sada biti bolje, a nadam se da ću postati poznat širom sveta. Od rođenja sam nizak i zbog toga nisam mogao da pronađem ženu za sebe i da se venčam. Ipak, sada više ni ne želim da se ženim - rekao je Dangi i istakao kako želi da putuje svetom i upozna druge kulture.


Rekord najmanjeg čoveka na svetu trenutno drži Džunri Balaving sa Filipina, koji je visok 59,93 centimetra. Balaving je titulu uzeo od Ksagendija Tapa Magare, koji je 2010. godine službeno bio najmanji čovek na svetu sa 67 centimetara, prenosi 24sata.hr.

2024 © - Vesti online