Četvrtak 16.02.2012.
15:05
Vestionline

Episkop Irinej: LSV je zloglasna liga

"Postoji labava interesna konfederacija antagonistički nastrojenih ministarstava pod kontrolom ove ili one partije. To je jasno svakome, pa, eto, i meni", naveo je Bulović na sajtu bačke eparhije SPC.

Caru carevo, a Božje Bogu: Episkop Irinej

On je odbacio optužbe da je ulazio u "kavgu" sa predstavnicima gradskih vlasti u Novom Sadu povodom obeležavanja 70. godišnjice zločina Novosadske racije i rekao da je na "bezobzirne napade" odgovarao i po dužnosti portparola i po savesti, odnosno "i službeno i lično".

Irinej je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) rekao da je u pitanju "zloglasna vojvođanerska Liga".

Ocenio je da napade na SPC predvode "bučni i žučni kriptomarksisti ili čak kriptostaljinisti kamuflirani u pseudo-Evropejce".

"Moj stav, službeni i lični, uvek je bio isti: caru carevo, a Božje Bogu, sve dotle dok 'car' ili vlast ne posegne i za onim što po prirodi stvari ne pripada njoj nego samo Bogu, a kada se to desi, kao što se desilo prilikom obeležavanja 70-godišnjice Racije i posle toga, onda se primenjuje jevanđelsko načelo da se većma valja
pokoravati Bogu nego ljudima", poručio je Irinej.

Na sajtu bačke eparhije Irinej je objavio integralnu verziju intervjua koji je u prazničnom broju u skraćenom obliku objavio beogradski dnevni list "Danas".

Episkop je naveo da je intervju "Danasu" dao "sa izvesnom nelagodnošću, ponajviše zbog stavova koje Danas zastupa kada su u pitanju crkva i vera uopšte".

2024 © - Vesti online