Četvrtak 16.02.2012.
13:21
FoNet

Frakcija SPO: Vuk je protiv ulaska Srbije u EU

 Vuk Drašković se, iako je u javnosti govorio drugačije, nadao i sve činio da Srbija u decembru ne dobije kandidaturu za EU
 

"Navodno odlučno zalaganje za ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU) je samo paravan za sitne političke interese", ukazuje se u saopštenju frakcije, koje potpisuju Srđan Srećković i Sanja Čeković.


Oni smatraju da se predsednik SPO Vuk Drašković, iako je u javnosti govorio drugačije, nadao i sve činio da Srbija u decembru ne dobije kandidaturu za EU, "kako bi imao razlog za kritiku Vlade i pokušao da za Preokret na toj kritici i teškoj situaciji u zemlji stekne jeftine političke poene".


Kao primer političkog licemerja, Srećković i Čeković ukazuju na to da se oni, kojima je Drašković okružen, sa jedne strane ponašaju kao najljuća opozicija Vladi, ali u isto vreme žele da zadrže mesta u istoj toj Vladi, u javnim preduzećima i upravnim odborima.


"Nemoralno i nečasno! Ili ste vlast ili opozicija!", napominje se u saopštenju Frakcije i ocenjuje da su Drašković i grupa ljudi oko njega pretvorili SPO u "mesto gde vlada jednoumlje, brutalno i bezobzirno se obračunavajući sa svima koji se usude da drugačije misle".


"Fiktivne sednice stranačkih organa, nelegalne po Statutu telefonske sednice Predsedništva i najprizemnije uvrede i pretnje su način kako se danas rukovodi Strankom", precizira se u saopštenju Frakcije.


"Za sve one koji neće, ne mogu i ne žele da isključivo klimaju glavom, u SPO više nema mesta", dodaje se u saopštenju i ističe da stvaranje frakcije Izvorni SPO, "unutar SPO, pruža nadu da će stranka opstati i vratiti se svojim principima i demokratskim vrednostima.


"Uvereni smo da će se mnogi, koji su iz SPO oterani, kroz ovu frakciju vratiti u SPO i da ćemo na taj način svi zajedno uspeti da se uskoro okupimo i sprovedemo ono što je stav većine članova i odbora", naglašava se u saopštenju.


Cilj Frakcije je da SPO bude moderna i demokratska stranka desnog centra, koja se snažno zalaže za ulazak u EU i najbolje odnose sa svojim susedima, ali i za odbranu naših državnih interesa.


"U suprotnom, u slučaju nastavka saradnje sa pokretom Preokret, SPO će zauvek nestati sa srpske političke scene", upozoravaju Srećković i Čeković.


"To ne smemo dozvoliti i zato SPO mora odmah napustiti ovaj pokret, sa kojim nema nikakve ideološke veze i pristupiti hitnim unutarstranačkim reformama na legalno sazvanim sednicama stranačkih organa", navodi se na kraju saopštenja frakcije Izvorni SPO.

2024 © - Vesti online