Četvrtak 16.02.2012.
11:28
Blic

Mustafa Cerić: Anđelinin film je dokaz genocida

Cerić kaže da "Beograd i Banjaluka moraju da pogledaju film"
 

Cerić kaže da je film izuzetno značajan za Bosnu i Hercegovinu, celi region i, naravno, za Bošnjake.

Cerić: Anđelinin film najbolje što nam se desilo posle Dejtona

"To je dokaz agresije i genocida na naš narod", rekao je za "Dnevni avaz" poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini komentarišući film.

Novinarima je priznao da je u utorak uveče s tremom ušao u "Zetru".

"Bojao sam se da će istina o agresiji i stradanju našeg naroda i države biti napola kazana i da ću imati muku u duši što nema iskrenih i hrabrih ljudi koji su spremni svetu kazati golu i hladnu istinu nakon lepršavih laži. To je ona istina koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. No, kako se radnja filma odvijala i kako su se ređale brutalne scene, koje su govorile o brutalnom odnosu prema ljudima, posebno prema ženama - našim majkama, ćerkama, sestrama, tetkama i komšinicama, shvatio sam da je Anđelina Džoli ta iskrena i hrabra osoba koja se ne boji kazati istinu svima", rekao je reis Cerić koji je prisustvovao svečanoj premijeri.

On je podvukao da je samo tako moguće lečiti ratne rane. "Stoga, hvala velika Anđelini Džoli na iskrenosti i hrabrosti. Hvala joj što se ne boji javno kazati da voli Bosnu. Hvala joj što je prepoznala da u Bosni ima svetskih talenata", poručio je reis.

Naglasio je da poruka filma "ima trajnu pouku za sve nas ovde i za celi svet".

"Korisno bi bilo da film pogledaju Beograd i Banja Luka, jer je šok-terapija najbolji lek za neke bolesti. Nadam se da će primer Anđeline Džoli slediti domaći i svetski reditelji u prikazivanju istine o agresiji i genocidu na naš narod", dodao je na kraju reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić.

2024 © - Vesti online