Četvrtak 16.02.2012.
12:00
E. V. - Foto:

Lakše do škole i dnevnog boravka

Nastavu u ovoj obrazovnoj ustanovi pohađa 80 učenika, dok stariji od 18 godina, njih tridesetak, dolaze u dnevni boravak što je za njih neka vrsta radne terapije.


Donacija koju su uručili gosti iz Italije vredna je oko 24.000 evra, a oko 12.000 KM, koliko je potrebno za troškove do registracije obezbediće lokalna zajednica, udruženja Menerali, Program i škola.

Zadovoljni: Roditelji, vaspitači, domaći i italijanski humanisti


 

Na ovaj način okončan je projekat "Lakše do škole i dnevnog boravka".
- Dobili smo informaciju o potrebi rešavanja problema prevoza đaka Specijalne škole i polaznika dnevnog boravka. Zahvaljujući pozitivnom odgovoru regije Trentino, koja je dala 50 odsto sredstava, nabavili smo dva kombija - rekao je Donati.


Delegat Agencije lokalne demokratije u Prijedoru Dragan Došen pojasnio je da je od 1997. godine, od kada je Udruženje Program počelo da radi, uspostavljena saradnja sa Specijalnom školom "Đorđe Natošević" i sa Udruženjem mentalno nedovoljno razvijenih lica Menerali, ali i italijanskim i drugim međunarodnim partnerima.


Predsednica Skupštine Udruženja Menerali, Branka Davidović zahvalila je na vrednoj donaciji i istakla da je ovo još jedan značajan gest koji će pomoći socijalizaciji dece sa umanjenim intelektualnim sposobnostima.


- Našoj deci će od sada biti lakši put do škole i dnevnog boravka, što otvara i mnoge druge mogućnosti kao što je njihovo druženje, ali i razbijanje stereotipa o deci sa posebnim potrebama koja treba da budu ravnopravni članovi zajednice - rekla je Davidovićeva.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online