Sreda 15.02.2012.
21:22 >> 21:33h
Blic

Ko će najviše zaraditi na smrti Vitni Hjuston?

Doli Parton je napisala hit koji je do izražaja došao tek kad ga je otpevala preminula Vitni Hjuston
 

Posle smrti Vitni Hjuston naglo je poraslo interesovanje za njenom muzikom, kao što to uvek i biva kada se ugasi neka muzička megazvezda.

Izdavačka kuća “Soni Music,” koja poseduje sva prva na albume Vitni Hjuston, uključujući “The Bodyguard”, planira snažnu kampanju kako bi pesme legendarne pevačice ponovo dospele na vrh top lista. Ova kuća je to uradila i kada je preminuo kralj popa Majkl Džekson, a posthumno je prodato 35 miliona njegovih albuma.

Naravno, najviše proihoda se očekuje od pesme “I Will Always Love You”, što znači da će se veliki deo kolača ponovo sliti na bankovni račun Doli Parton.

Ikona kantri muzike napisala je taj hit 1973. godine. Pesma je godinama kasnije u međunarodnim okvirima gotovo pala u zaborav, pre nego što ju je iznova proslavila Vitni Hjuston u čuvenom filmu "Telohranitelj" sa Kevinom Kostnerom.


- Kada je Vitni to snimila, dobila sam mnogo novca i kupila mnogo jeftinih perika - našalila se nedavno Doli Parton.

Legendarnu pesmu, koja je dugo bila na prvom mestu top lista širom sveta, na 54. dodeli Gremija je u čast preminule Vitni Hjuston otpevala njena koleginica Dženifer Hadson.

2024 © - Vesti online