Sreda 15.02.2012.
18:59
Blic

Momci pljačkali, a devojke čuvale stražu

Foto: Arhiva

Uhapšeni su Novosađani Milan R. (21) i njegov vršnjak Aleksandar T, a traga se za Duškom P. (22) iz Šipova u Bosni i Hercegovini, koji neprijavljeno živi u Novom Sadu. Posle saslušanja pušteni su M. E. (17) iz Novog Sada, Jelena R. (19) iz Petrovaradina, Marica F. (19) iz Kaća i Novosađanka Jelena L. (19) i krivična prijava protiv njih biće podneta u redovnom postupku.

"Ova razbojnička grupa je bila aktivna od marta do decembra 2011. Zadatak devojaka je bio da sede u kafićima prekoputa menjačnica, osmatraju situaciju i saučesnicima javljaju kada je najpovoljniji trenutak da krenu u pljačku. Nakon toga osumnjičeni su se dovozili do radnji, upadali naoružani pištoljima i maskirani fantomkama, zaposlenima pretili, krali novac i bežali", rekao je sagovornik "Blica" blizak istrazi.

Seriju razbojništava ova grupa počela je 14. marta kada je iz menjačnice “Mobi Dik” u Ulici Dimitrija Tucovića u Novom Sadu ukrala 100.000 dinara. Rekordan plen im je bio u menjačnici "Pjer" u Železničkoj ulici, iz koje su 23. decembra ukrali 1,9 miliona dinara u raznim valutama. Opljačkali su i tri benzinske pumpe, 1. aprila "Nis" na Futoškom putu kada su ukrali 125.000 dinara, "Ekspres gas" u Rumenki 17. maja gde im je plen bio 87.000 dinara, i dva dana kasnije "Knez petrol" gde su oteli 95.000 dinara. Na istovetan način opljačkali su i nekoliko prodavnica u kojima im je plen, ipak, bio manji nego na pumpama i u menjačnicama, i kretao se od 14.000 do 65.000 dinara.

Banda je delila novac prema zaslugama u pljački, a policija je našla nešto ukradenog novca i stvari. Osumnjičeni članovi bande do sada nisu hapšeni, a policija nastavlja istragu jer se veruje da je ova razbojnička grupa stoji iza još nekih pljački u Novom Sadu i okolini.

2024 © - Vesti online