Nedelja 10.01.2010.
11:44
Vestionline; Tanjug

Reprezentacija Togoa ipak ostaje na Kupu Afrike

U napadu koji se dogodio juče u Angoli, poginule su najmanje tri osobe, a osam je povređeno. Poginuli su vozač autobusa, pomoćni trener i portparol reprezentacije, a rezervni čuvar mreže Kođovi Obilale je u kritičnom stanju.

Iako je togoanska vlada smatrala da reprezentacija treba da se vrati u zemlju posle ovog napada članovi tima su izrazili želju da ostanu i da igraju za one koji su poginuli.

"U znak sećanja na nestale, državni tim je odlučio da učestvuje u Kupu afričkih nacija", rekao je agenciji Frans pres Toma Dosevi, jedan od igrača.

"Svi se loše osećamo, ovo nije više praznik ali imamo želju da pokažemo naše boje, naše vrednosti i da smo ljudi. To je odluka koju smo noćas doneli skoro jednoglasno pošto smo dobili uveravanja o našoj bezbednosti od vlasti Angole", dodao je on.

On je izrazio žaljenje što organizatori afričkog kupa nisu bili spremni da im organizuju odlaganje prve utakmice koju igraju u ponedeljak protiv Gane.

Članovi tima i selektor Iber Veli ranije su izjavili da će zbog teškog napada togoanska reprezentacija odustati od učestvovanja i otputovati nazad kući.

2024 © - Vesti online