Sreda 15.02.2012.
17:44
Beta

Đuzi Stojiljkoviću statueta Joakim Vujić

Nagrada dokaz da nije gubio vreme u pozorištu

Na Dan kragujevačkog teatra koji danas obeležava 177. godišnjicu, Stojiljkoviću je statuetu "Joakim Vujić" uručio direktor Knajževsko-srpskog teatra, glumac Mirko Babić.

Đuza Stojiljković je, prema oceni žirija, jedan od prvih predstavnika moderne glume na srpskim scenama koji originalnim i samosvojnim stilom već šest decenija bogati svoje umetničko delo. Za svoj rad dobio je značajna priznanja - od Sterijine nagrade do Dobričinog prstena za životno delo.

"Logičan je bio izbor Knjaževsko-srpskog teatra da ga uvrsti u plejadu dobitnika Statuete 'Joakim Vujić' za doprinos pozorišnom životu Srbije", navodi se u obrazloženju nagrade.

Glumac Vlastimir - Đuza Stojiljković je novinarima u Kragujevcu rekao da je nagrada velika stvar jer tako saznaje da nije uzalud potrošio 60 godina u pozorištu.

"Meni dolazi u pravo vreme zato što više vremena nema, i baš mi je drago da ovako značajnu nagradu dobijem sada. Ovo je toliko lepo osećanje", rekao je Stojiljković.

On je rekao da Kragujevac gde je nastalo prvo pozorište u Srbiji za vreme kneževine, ni dan danas nema lepu pozorišnu zgradu.

Povodom dana kragujevačkog pozorišta, večeras će na sceni "Joakim Vujić" glumici Gorici Popović biti uručen Prsten sa likom Joakima Vujića "za sve ono što je godinama nesebično darovala publici Kragujevca i Srbije". Godišnje nagrade pozorišta biće uručene glumcu iz Kragujevca Milošu Krstoviću i muzičkom uredniku Dragoslavu Tanaskoviću.

2024 © - Vesti online