Sreda 15.02.2012.
15:21
Sarajevo-x

Cerić: Anđelinin film najbolje što nam se desilo posle Dejtona

Mustafa Cerić: Svi bi trebalo da su kao Anđelina

Cerić je za sarajevske medije rekao da je film težak i brutalan, baš kao što je to bila "agresija na našu zemlju".

"U nekoliko trenutaka sam imao otežano disanje gledajući neke scene. Ne bih ga ponovo gledao, jer ga je teško gledati, posebno za one koji su bili u Sarajevu '92., '93., '94...", rekao je Cerić.

Najteža se osećao, kaže, kada je gledao scenu u kojoj srpski vojnici bacaju dete sa balkona.

"Želim da pohvalim Anđelinu Džoli i čestitatm joj, voleo bih da se drugi reditelji širom sveta ugledaju na nju. Njene suze sinoć u Zetri su potresle sve nas koji smo bili u sali. Džoli je pokazala da zaslužuje mesto ambasadora UN i ja imam potrebu da joj kažem jedno lično veliko hvala što je imala hrabrosti i znanja da nas sve, nekog pozitivno, a nekog negativno, šokira i da nas prisli na duboko razmišljanje o smislu života, o potrebi da se svi angažujemo u borbi protiv nasilja i genocida", rekao je Cerić.

Poglavar Islamske zajednice u BiH je rekao da poziva sve one u Banjaluci i Beogradu, koji bojkotuju film, da ga pogledaju jer je, kako kaže, dobra terapija.

"Plašio sam se da gledam film, ali ne bih sebi oprostio da ga nisam video. To je nešto najbolje što nam se desilo nakon Dejtona. Posle ovog filma, imam više nade za svoje unuke", zaključio je Cerić.

2024 © - Vesti online