Sreda 15.02.2012.
13:27
Press

Srećković: A, sad im ne smeta Jovo Kapičić u LDP-u

Srđan Srećković: Hoćemo da vratimo SPO izvornim principima
 

Prema rečima Srećkovića, "onima koji su, u ime SPO, pre nekoliko meseci tražili hapšenje Jova Kapičića, sada je general Ozne politički ideolog u Preokretu".
 

Upitan zašto je formirao frakciju Izvorni SPO, Srećković je odgovorio "da bi bismo vratili stranku samoj sebi i njenom izvornom nacionalno odgovornom i izrazito proevropskom programu koji vodi računa o regionalnoj saradnji, ali i o našim interesima".
 

"To podrazumeva i trenutni prekid saradnje sa Preokretom, jer bi izlazak na izbore sa tom nama potpuno udaljenom ideološkom opcijom značio i definitivni odlazak SPO u političku istoriju", upozorio je Srećković.  Nema cepanje stranke, napomenuo je on i ocenio da je "ogromna većina uz program SPO i zato ćemo pobediti".
 

"Formiranje frakcije je dobonamerna inicijativa nas koji želimo da stranka opstane. Srećom nismo zakasnili, sada je pravi, ali i poslednji trenutak da se pozicioniramo pred izbore", naglasio je Srećković.

"Podrška je velika i zato sam optimista", dodao je Srećković i pozvao "sve razočarane bivše članove, nekadašnje funkcionere "kojima je program SPO ostao srcu" da se vrate u stranku.

Prema oceni Srećkovića, "sadašnja politika stranke i pogubne političke odluke, koje su se samovoljno u ime stranke donosile", dovele su SPO na najnižu tačku popularnosti od osnivanja stranke.

Upitan šta je njegova najveća zamerka savezništvu SPO i LDP, Srećković je predočio da članovi i birači SPO "nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije, da smatraju RS ponosnom državom srpskog naroda, a ne genocidnom državom i da nikada ne bi ni pomislili, a kamoli izgovorili da je SPC mutant pogrešne politike".

Od kada je formirana Vlada, rekao je Srećković, "trpeo sam pritiske da kršim koalicioni sporazum i da na sednicama Vlade glasam protiv velikog broja predloga, a uvek kad je tema bila Kosovo i Metohija".

"Nakon moje podrške politici prema Kosovu i Metohiji na sednicama Vlade", napomenuo je Srećković, "i poslanici su u Skupštini glasali za rezolucije o Kosovu i Metohiji, kao i svih prethodnih godina".

"A onda su poslanici postali vlasnici mandata, Drašković je samovoljno u ime stranke pristupio Preokretu, a nezavisnost Kosovu i Metohiji postala prihvatljiva. To nisam mogao da prihvatim", zaključio je Srećković.

2024 © - Vesti online