Sreda 15.02.2012.
13:33 >> 18:50h
Blic

Zvižduci i parole na proslavi u Orašcu

Sa prošlogodišnje proslave Sretenja
 

Sudeći po transparentima, najbrojniji među njima bili su članovi "Obraza", "Ravnogorskog pokreta", "Naši", Udruženja "Kraljevina Srbija" i "Kraljeva omladina".

Uz obezbeđenje policije, oni su, sa mesta koja su im bila određena, zviždanjem i povicima "Ustanak", "Ratko Mladić", "Radovan Karadzić, "Spasi Srbiju i ubij se, Borise", "Imamo kralja", "Nato dahije, marš iz Srbije", "Imamo kralja" i "Lopovi", propratili svako pominjanje i govor državnih i opštinskih zvaničnika.

Velikim brojem zastava sa njihovim obeležjima i transpatentima, kao i fotografijama Ratka Mladića, oni su sve vreme zvanične ceremonije, a i pre toga dok su čekali da počne program, uzvicima i pesmama davali osnovni ton skupu.

U jednom momentu, vladika Jovan morao je energično da ih ukori i zatraži tišinu, kako bi sa sveštenicima mogao da održi pomen za pokoj duše Karađorđu i ustanicima.

Po završetku zvaničnog dela programa koji je trajao 45 minuta, okupljeni su se fotografisali pored spomen-obeležja, a zatim nastavili druženje uz kuvanu rakiju u porti crkve i okolnim kafanama.

2024 © - Vesti online