Sreda 15.02.2012.
06:17
Beta

"Ne verujem da će Izrael napasti Iran"

Nedavno je kolumnista "Vašington posta" (Washington Post) napisao da će Izrael verovatno napasti Iran na proleće i pozvao se u tekstu na Panetu.

Leon Paneta, bivši prvi čovek CIA

Ministar je u saslušanju pred Komitetom oružanih snaga Senata rekao da ne zna da li će se to dogoditi. Paneta je rekao da je američka vlada duboko zabrinuta zbog ponašanja Irana.

"Imamo zajednički interes sa Izraelom. Imamo zajednički interes sa međunarodnom zajednicom u vezi sa Iranom. Jasno smo im naznačili da ne treba da razvijaju nuklearno oružje, da ne blokiraju Ormuški moreuz. Takođe smo im jasno stavili do znanja da ne smeju da izvoze terorizam i da ne pokušavaju da podrivaju druge režime", rekao je Paneta.

Američki ministar podvukao je da je važno da međunarodna zajednica ostane jedinstvena u merama koje se preduzimaju prema Iranu.

Iz Irana stižu vesti da vlasti preko bezbednosnih službi blokiraju sajtove iranske opozicije koja je pokušala da pozove svoje sledbenike da obeleže godišnjicu od kako su opozicioni prvaci Hosein Musavi i Mahdi Karubi u kućnom pritvoru.

Njih dvojica vodili su protest 2009. godine posle ponovnog izbora Mahmuda Ahmadinedžada za predsednika tvrdeći da su izbori bili pokradeni.

2024 © - Vesti online