Utorak 14.02.2012.
19:23

Anđelina: Moj film nije antisrpski

Anđelina Džoli po dolasku u Sarajevu
 

"Bilo je teško naći balans u radu na snimanju filma jer se radi o izuzetno osetljivoj temi. Posebno je osetljiva tema jer je politika u ovom regionu jako komplikovana", kazala je Džolijeva.

Upitana da li je njen film antisrpski rekla je da "nije uopšte usmeren protiv Srba jer ona nema takav stav".

"Takve reakcije pokazuju koliko je ovaj region podeljen. Glumci su me naučili jako puno o tome kako je biti deo ovog regiona, kako je biti ujedinjen, kako je biti Jugosloven .. Ja mislim da od članova ekipe koji su glumili u mom filmu, niko ne razmišlja o tome odakle je onaj drugi", rekla je Anđelina Džoli.

Prema njenim rečima, srpski glumci su jako talentovani kao i ostali glumci s kojima je radila na realizaciji filma "U zemlji krvi i meda". Upitana na koji način se pripremala za snimanje filma, Džolijeva je rekla da je imala dosta savetnika.

"Oni su me savetovali i kada sam privatno boravila u BiH, razgovarala sam sa žrtvama, zvaničnicima... Jako puno sam istraživala. Imala sam različite savetnike i iz vojne oblasti, a videla sam i dosta dokumentarnog materijala", rekla je Džolijeva.

Glumica je istakla da je zadovoljna svojim prvim rediteljskim filmom i da prema njemu ima jake emocije.

Prema njenim rečima, u ratnoj BiH 90-tih godina je zakasnila reakcija međunarodne zajednice koja je "trebalo da interveniše na vreme, dok je ceo svet mirno gledao šta se dešava, kao što je i danas slučaj sa Sirijom".

Rediteljka filma "U zemlji krvi i meda" Andželina Dožli doputovala je u Sarajevo sa suprugom Bredom Pitom privatnim avionom.

2024 © - Vesti online