Utorak 14.02.2012.
19:44
tportal

Seks bombe filmskog sveta

Jedna od najnezaboravnijih scena u kinematografiji: Šeron Stoun u "Niskim strastima"
 

Barbarela

Junakinja kojom započinjemo ovu priču je Barbarela koja je postala sinonim za filmski seksipil.

Džejn Fonda nakon filma postaje seks simbol tog vremena, a njezin lik se vezuje uz seksualnu revoluciju i emancipaciju žena.

Šugar Kejn

Što reći na ime Marilyn Monroe? Sve se već zna, ali napomenimo još jednom: ona je bila glumica, pevačica, model, pop ikona i seks simbol kojeg je i danas teško skinuti s trona. Iako bi ovdje mogli navesti mnogo filmova, izbor je pao na filmsku junakinju Šugar Kejn iz filma "Neki to vole vruće".

Hani Rajder

Bondove devojke u filmskom svetu imaju poseban status. Uvek su to razne lepotice iz različitih delova zemaljske kugle koje pomažu ili odmažu najpoznatijem filmskom tajnom agentu. Ali, da ne dužimo previše, a mislimo da će se većina vas složiti s našim izborom - njegova najseksipilnija devojka je Hani Rajder koju igra švajcarska glumica Ursula Andres.

Ketrin Tramel

Lik Ketrin Tramelu koju glumi Šaron Stoun je svojom pojavom uzdrmao kako filmski svijet, tako i većinu muškaraca koji su pogledali ovaj film. Zajedno s Majklom Daglasom, u ulozi ljubavnika u filmu "Niske strasti", zapalila je maštu gledalaca širom sveta.

Žena mačka

Svesni smo da ju je nekoliko glumica odigralo ovu ulogu na malim i velikim ekranima, ali većina se slaže da je samo jedna verodostojno prenela njen stripovski seksipil na platna.

Naravno, u pitanju je Mišel Fajfer.

2024 © - Vesti online